Ekonomisk frihet

Anledningarna till varför du ska spara kan vara flera, oavsett mål så leder sparandet dock onekligen till större valfrihet i livet.

Kanske vill du kunna gå ner i arbetstid utan att behöva leva snålare när du blir äldre?

kanske vill du bo i ett riktigt stort hus med bra läge eller äga en riktigt lyxig bil?

Detta kommer du ha möjlighet att välja mellan i framtiden om du börjar spara och investera idag!

Det må låta tråkigt eller omöjligt eller att det skulle ta så lång tid tills dess men åren går snabbare än du tror, om du fick välja, hade du då inte önskat att du började spara seriöst redan för flera år sedan?

-Låt säga att du började spara 500 kr/mån med 8% avkastning för 5 år sedan, då hade du idag haft 34690 kr på banken! Hade du istället sparat 5000 kr/mån, vilket går om du stryper onödiga utgifter så hade summan varit väldigt mycket högre, inte sant?

Har du inget långsiktigt sparande idag så börja spara åtminstone 500 kr från och med nästa månadslön så har du en bra summa efter 5 år, mer efter 10 år och ännu mer efter 15 år!

Åren går fort och det är endast du som varje månadslön väljer hur rik du vill vara i framtiden för räkna med att du en dag står där 10 år framåt i tiden och det är helt upp till dig själv vilken storlek ditt kapital den dagen har!
Alltför många inser inte sitt eget bästa...

Många verkar inte förstå varför de ska spara när de har sina trygga jobb med en månadslön som kommer in regelbundet men vad händer om de förlorar jobbet?

Vad gör du om du blir sjukskriven en lång period? -sånt går inte att förutse.

Läste en gång om att de vanligaste personerna som hamnar hos kronofogden är medelålders män och kvinnor som förlorat en del av sin inkomst pga sjukdom. Då de hela tiden haft utgifter som mer eller mindre varit på gränsen av vad deras budget klarat av så har de inte något sparande att ta av när en sådan oförutsedd händelse händer.

Så ta kontroll över ditt liv redan idag!

Räkna inte med att sveriges sociala skyddsnät alltid kommer ta hand om dig, det kommer det att göra men först ska du förlora allt innan det sker.

7 nov 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)