Investera för framtiden


För att verkligen lyckas ekonomiskt så krävs disciplin och en stark tro på att det du gör kommer att fungera.

Det går att nå ekonomisk trygghet om du bara lägger manken till. Börjar du från noll som alla faktiskt har gjort någon gång så krävs det lite mer. Det krävs tid... -och tur är väl det för är det något alla har lika mycket av så är det tid!

När du börjar skära ner på utgifterna, du byter försäkringar och säger upp onödiga abonnemang och du spontanhandlar kläder och dylikt allt mindre och mindre så händer något.

Du börjar gilla att spara, du börjar känna en trygghet du inte riktigt känt tidigare, du börjar känna dig stolt när pengarna på sparkontot har byggts upp till en summa större än 3-4 månadslöner ihop, du har åstadkommit något som du inte gjort tidigare!

Att ha sparat ihop 3-4 månadslöner kan kanske ta ca den dubbla tiden, alltså ca 8 månader. Efter att denna tiden gått så skall du känna efter om du faktiskt har saknat något under denna tiden, har du i efterhand saknat att du inte köpte dyr restuarangmat på jobbet varje vecka? Saknar du att inte ha ALLA kanaler på TV'n? Saknar du att vara loj med din egen ekonomi? Jag vet svaret och det kommer du också göra när du väl är där.

Men det slutar inte här, nej du ska inte endast spara pengarna, målet är att investera dessa pengar när läget är rätt på börsen och att ta reda på det är upp till dig själv, du måste läsa på lite själv men jag tröstar dig med att det inte är svårt, det tar bara tid att förstå och du kommer behöva läsa om samma saker flera gånger innan det sjunker in men det är det värt!

Målet med att investera i börsen är att dessa pengar i slutändan skall ge en såpass avkastning att den kan betala helt eller delvis dina fasta utgifter vilket innebär att du aldrig mer kommer vara beroende av att jobba heltid, du kommer få mer fritid OM du vill eller helt enkelt ha än mer pengar att spendera -i framtiden.

Din investering kommer till skillnad från en likvärdig summa på ett sparkonto aldrig sina, tar du ut pengar från ett sparkonto så tar de någon gång slut, det kanske tar 10-20 år innan de är slut om du tar ut några få tusen varje månad men de kommer ta slut och räknar du med att leva i 40-50 år till så är ju detta inget bra alternativ men en investering i utdelningsaktier i stora företag kommer mer eller mindre följa inflationen och de enda pengar du tar ut är de från utdelningarna som kommer motsvara en ränta på ca 5-6% och dessa utdelningar kommer med stor sannolikhet också  följa inflationen till skillnad från en sparränta på ett sparkonto.

Genom att spara och investera pengar så sätter du en snöboll i rullning, varför gör inte fler så här? -det enkla svaret är att de flesta inte förstår.

“Compound interest is the eighth wonder of the world. He who understands it, earns it... he who doesn't... pays it.”
   -Albert Einstein

6 nov 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)