Skaffa information

Kunskap är mycket viktigt för att kunna ta välgrundade beslut och det finns flera ställen att skaffa den på.
Bankmannen är en given källa till information för dina investeringar men det finns mycket att hämta på internet.
Även om du inte är en expert så har vi idag bättre tillgång till information överlag genom internet än vad personliga bankmän kunde ge för 50 år sedan.
Det finns flertalet forum och bloggar som diskuterar investeringar där du kan hämta information och inspiration, hämta idéer och diskutera dina tankegångar.

Exempel på forum är Flashback.org's ekonomiavdelning och pratompengar.se, visst måste du vara källkritisk till det mesta
men underskatta inte kompetensen hos vanliga användare.
Flertalet bloggar för den aktieintresserade är 4020.se, Lundaluppen.se, Defensiven.se och många fler, ofta har dessa bloggar länkar till varandra vilket underlättar att överhuvudtaget hitta dem. Men som med alla tips du hittar och får så ligger ansvaret alltid på dig och dina beslut.

De råd som bloggar, forum och bankmän ger dig är just bara råd grundade utifrån den tillgängliga informationen som finns för tillfället och ibland kan man inte göra mer än antaganden.
För att kunna ta relativt bra beslut när du ska investera så gäller det att göra bra analyser om företagen beroende på
deras nyckeltal och årsredovisningar och ofta publicerar bloggarna deras analyser som du som amatör kan ta de av vilket är en stor fördel när man är ny inom området, och en annan fördel med bloggarna är att de läser varandras och rättar ofta varandras uträkningar om de upptäcker fel vilket ger ännu mer förtroende för bloggarna överlag.

Kort sagt, underskatta inte all den information som finns gratis på internet och "gör inte som de råder utan lyssna på råden och ta sen ditt eget beslut".

9 nov 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)