Låg lön men högt sparande

Alla kan bli miljonärer, jag är övertygad om detta. Det handlar inte om att ha en bra utbildning och få ett välbetalt jobb, det handlar inte om att starta eget och ha tur med framgången och det handlar heller inte om att ärva en större summa pengar.

Det handlar om att spara de pengar man tjänar och inte slösa pengarna på onödiga, materiella förbrukningsvaror.

Det handlar om att inse pengars värde och investera dem istället för att slösa dem.

Det handlar om att inse om förstå att allt är möjligt om du bara tar dig tid att förstå processen och har tålamod och disciplin att låta bli impulsköp.

Glöm aldrig att de enda nödvändiga utgifterna är boende, mat och försäkringar, du måste inte betala dyra abonnemang, dyra märkeskläder eller dyra materiella ting. Du blir lurad om du tror att det är du själv som "vill" köpa dessa saker, det är dock inte konstigt att man inbillar sig att man "måste" ha det ena och det andra med tanke på all reklam vi dagligen utsätts för genom TV-rutan, internet och grupptrycket från vännerna som påverkar vår syn på saker man "borde" äga och använda.

Reklam är skapad av företag som är skapade av personer som själva insett pengars värde och de drar sig inte för att påverka dig så att du köper deras saker. Självklart får du oftast vad du betalar för men i och med att de går med mycket stor vinst så betalar du rent logiskt överpris för själva varan!

"tid är pengar"

Du ger bort dina pengar och i förlängningen tid för materiella förbrukningsvaror, tid som vi alla vet är garanterat begränsad. Istället för att betala till någon annan så borde du betala till dig själv genom att spara minst 10% av varje månadslön och investera dessa i aktier eller liknande!

Se dig själv som "ditt egna lilla företag" som du skall jobba med och utveckla genom att investera "företagets" pengar, det kommer såklart ta sin lilla tid men det får man räkna med, en dag kommer "ditt lilla företag" generera tillräckligt med pengar för att du ska inse att det var bland det bästa du gjort i ditt liv.
Ta vara på dina pengar!

"Alla stora äventyr börjar med ett steg", på samma sätt börjar varje förmögenhet med en krona!

Man måste börja någonstans helt enkelt, en del ser inget värde i endast en hundralapp, den räcker ändå bara till en uteluch på jobbet tycker en del men en lunch blir snabbt fler och fler och hundralapparna som du spenderar på lunch blir bara fler och fler.

Tänk efter hur ofta du köper frukost/lunch på jobbet med arbetskamraterna, det kanske är varje dag eller några enstaka gånger i månaden?

-oavsett vilket så är detta dina pengar från din månadslön som du ger bort för lite mat!

Visserligen slipper du laga maten själv och lunchen ute kan rentav vara ganska god men de pengar som du ger bort idag är för alltid förlorade, du ger bort en del av din timlön varje gång du köper en lunch vilket krögarna gladeligen tar emot, i det långa loppet blir det väldigt mycket pengar som du gett bort.

Gett bort för något som du enkelt kan laga ihop själv! -Skyll inte på att du inte "kan" laga mat eller att du inte orkar?! Du jobbar en halvtimma mer eller mindre för krögaren när du ger bort 60-100 kr för lite käk! Det finns inga hållbara ursäkter för att försvåra dina möjligheter till ett bättre och rikare liv genom att ge bort de viktigaste byggstenarna i form av pengar som du behöver för detta ändamål.

De luncher som du köper blir tusentals kronor på bara ett år, pengar som du tjänat ihop!

Pengar som du borde investera och förvalta men istället ger bort...

Hade du varit ekonomiskt oberoende så hade detta slöseriet kanske varit acceptabelt men än är du inte det och kommer aldrig bli om du inte börjar ta ansvar för din egen ekonomi!

Ett enkelt räkneexempel på hur mycket som försvinner från dig är lätt att räkna ut: t.ex äter du ute för 60 kr, 5 dagar i veckan, varje vecka så blir det 15 000 kr på endast ett år! 15 000 kr som du istället kunnat investera i börsen för en större värdeökning.

Och detta är bara på ett år...tänk om du fortsätter spendera pengar på uteluncher i resten av ditt yrkesverksamma liv...

Så, se över dina utgifter, vad får du egentligen när du ger bort dina pengar till någon annan?

-Är det verkligen värt det?

7 nov 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)